Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Formandens årsberetning for 2015

Så er 2015 også gået i en fart, og vi mødes her igen til vores årlige generalforsamling.

Sidst på året - helt nøjagtigt d 28 december - fik vi den forfærdelige besked, at Steen Jørgensen var død. Det var jo helt uforståeligt, og for mig selv gik der en rum tid, inden det virkelig gik op for mig, hvad der var sket. Vi skylder alle Steen en stor tak for hans virke her i klubben, og der er ingen tvivl om, at han vil blive savnet.

Og nu til noget helt andet:

Stort tillykke til

Ulrik Linnemann for sølv i EM

Mathias Smith DM vinder i Formel Ford

Johnny B Christensen DM vinder i Rally gr. E

Det var dem, jeg har fået lov til at nævne og overlader resten til formændene for udvalgene.

Jeg har i de tidligere beretninger nævnt finanskrisen. Den har vi da bestemt også mærket i 2015 her i klubben. Der mangler fortsat både deltagere og tilskuere til vores arrangementer. Men det bliver bedre i år. Jeg er jo den fødte optimist.

Hvad angår vores økonomi vil jeg overlade det til Kirsten, men jeg synes ikke det ser så ringe ud.

Hvad angår medlemmer ligger vi ret stabilt omkring de godt 400 og er dermed også en af de store klubber under DASU.

Vi har i klubben afviklet mange flotte løb/træninger her i Nysum og i Mou samt et flot DM i Rally og en afdeling i Speed Nord.

Jeg vil lade hver afdeling uddybe nærmere.

Nu er det så kommet så langt, at vores aftale om at leje os ind i Mou er slut.

Jeg vil lige bruge lidt tid på vores nye gokartbane. Vi er nu der, hvor vi kan sige at køb af jorden og samtidig også de aftaler med Colas er helt i orden. De har lavet volden øst/vest og fjernet gården. Vi har så accepteret, at de ikke graver ud under gården. Vi mener det er bedre for os at kunne bruge området til parkering af bla. trailer parkering. Vi har som tidligere sagt lavet en aftale med Rytter om, at han laver volden langs Nysumgaardvej. Nu er det så bare sådan, at det skal godkendes af offentlige myndigheder, da det er tanken der skal buges lettere forurenet jord, så det giver lidt kvaler, men mon ikke også det lykkes.

Vil her lige indskyde at Dorte, vores konsulent, først på året kom med den melding, at hun stopper sit firma og har fået job. Det var lige ved at slå benene væk under mig, hvis ikke hun hurtigt tilføjede at hun gerne fortsatte arbejdet som medlem at klubben. Som os andre tror jeg der blev sagt.

Må sige der faldt en sten fra mit hjerte og sagde straks ja tak.

Så er der lige det med selve gokartbanen. Hvordan går det med den?

Vi har haft besøg af Tom Kristensen, som har kigget lidt på det hele og er kommet med forslag til noget, som vi skal lave, bl.a. at noget af det hjørne vi havde i tankerne, der skulle flyttes hen af vejen, skulle væk nu, inden vi begynder at anlægge banen.

Så gør vi jo straks det, at vi kontakter vores gode ven Kristian Rytter, om han også kan hjælpe os der. På sammen tid rykker Aalborg Kommune for at komme af med det tilskud, de har lovet os i 2015. Så der kan man sige, at vi slår to fluer med samme smæk.

Så et par dage inden jul ankommer der noget grej fra Rytter, som så arbejder 8 dage med at flytte jord. De har arbejdet godt, men der er så også kommet nogle skader, hvor de har kørt med de store maskiner, men det må vi rette op på, så snart frosten er væk. Men der er flyttet omkring 80000 tons, så det kan godt ses dernede.

Så er der så lige det med tilladelser. Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal få det sagt, men det er altså svært (når jeg ser på Dorte må sige det er helt fantastisk, at hun ikke er blevet helt hvidhåret af det) . Her i starten af december tror jeg det var. Opgav kommunen selv at klare alt det med godkendelser og hyrede et konsulentfirma Rambøll. Så startede det hele forfra igen. Nye ansøgninger, nye tegninger og alt muligt andet.

Nu kom det pludselig frem, at det også skulle kædes sammen med den eksisterende bane. Alt skulle med. Hvor meget affald er der? Hvor mange liter vand bruges der i toiletterne? og meget mere som jeg ikke vil trætte jer med her. Kan kun sige at det ikke altid har været lige sjovt, men sådan noget skal nok til.

Så jeg kan ikke takke Dorte nok. Tak Dorte for det kæmpe arbejde du har lavet.

Nu tror jeg vi er så langt, at vi bare skal vente. Hele sagen er nu sendt i høring.

Kan kun sige at der er bestemt ingen grund til, at arbejdstøjet bliver gemt for meget væk, for nu skal vi i gang. Det er jo ikke bare banen, der skal laves. Der er masser af andre ting.

Vi har fået en tilladelse til at lede overflade vand ud i engen, så der skal bores et hul i volden som skal forbindes med en sø.  Alle de steder der kan komme til at stå vand skal der rør ud til søen.

Der skal laves afkørsels muligheder på banen, sættes noget fangnet op tror jeg også, men det er der nogen der ved meget mere om end jeg gør.

Der er også nogle bygninger der skal laves. Uha ja, der er nok at gå i gang med.

Så skal vores tredje bane da også have et par ord med på vejen. Nysum Mini race hvor der er nogen der hygger sig meget. Vi kunne godt tænke os, at nogle flere kom og deltog i løbene der afvikles der.

Vinder af turneringen i efteråret 15 blev Jan Nielsen.

Vi starter snart op igen med tre arrangementer i foråret. Hold øje med hjemmesiden og mød op. Der er altid plads til en mere.

Vi har også været til repræsentantskabsmøde i DASU. Også i år et stille møde. Der blev vedtaget en ændring i priserne for medlemskab, således at nogle slipper noget billigere, og for andre er det blevet lidt dyrere. Jeg ved, at de i år vil arbejde videre på at lave det mere enkelt, således at det bliver dem, der er aktive, som skal betale mere for at forretningen kan køre. Men lad os nu se, hvad de kommer frem til, og så skal der jo stemmes om det, når der igen er møde til november.

( hvis nogen har spørgsmål til medlemskab og licens vil jeg gerne, at vi tager det under evt).

En kæmpe overraskelse for os var, at Motorsport Nordjylland blev kåret til årets klub i DASU.

En pris som vi alle kan værre meget stolte over og igen siger mange tak for.

Vil da også sige tak til DASU for et godt samarbejde i 2015.

Her til sidst vil jeg gerne sige stor tak til dem vi har arbejdet sammen med. En stor tak til Kristian Rytter for hans hjælp også i år.

Også tak til vores sponsorer og alle frivillige officials her fra klubben og da også fra andre klubber. Alle vi frivillige fortjener et stort klap på skulderen. Uden os - ingen løb hverken her eller der.

Tak til MNJ ´s bestyrelse – udvalg – støtteforening og APS for et godt samarbejde i 2015 og tak til alle dem, der yder en stor indsats mellem vores arrangementer.

Uden al den hjælp ville klubben ikke være der, hvor den er i dag.

Hvis jeg har glemt nogen, der også har ydet en indsats/støttet MNJ, så også tak til dem.

Nu håber jeg, at alle møder glade frem til mange hyggelige stunder i 2016.

Finn Knudsen

formand

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877