Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Formands beretning for 2021 (Alle)

Formandens beretning for 2021.
 
Velkommen til vores årlige generalforsamling, dejlig at det kan lade sig gøre til normalt tid i år.
 
Coronaen har drillet os alle i alt for lang tid. Nu kan vi kun håbe, det snart bliver normale tider for os alle. Coronaen er da bestemt også årsagen til mange problemer og extra arbejdsopgaver her i klubben, men det synes jeg også, vi har klaret rigtig godt.
Vi har stadig mange udgifter, og de manglende indtægter fra publikum gør ondt, men jeg kan sige, vi kommer igennem det. Men alt det der vil jeg lade Kirsten om.
 
Vores medlems antal ligger ca. omkring de 500, det synes jeg er ret godt i disse tider. Og vi er stadig mellem de største klubber i Danmark hvad angår medlemmer. Og mener da også vi kan være stolte af vores baner. Ikke mange steder man kan finde en off road bane som vores, og en gokart bane på 1000 m. samt en bane til MRC biler. Og sidst men ikke mindst har vi en rally afdeling, som laver mange løb både store og små. Så må vi se, hvad det næste bliver. Jeg er sikker på, at det ikke stopper her.
 
Miljøtilladelse er et punkt, jeg har haft med i flere år i mine beretninger. Nu dukker den så op igen, vi forhandler for tiden med kommunen om at lave en ny støjberegning. Det er noget teknisk med at gokart banen ikke ligger helt som i ansøgningen fra dengang, vi startede med at søge om at få lov til at lave en gokart bane. Men det er jeg da sikker på, vi finder en løsning på. Stoler på Peter Bak, som er vores miljø mand, fikser det.
 
Jeg vil ikke komme så meget ind på, hvad der er sket i de enkelte sektioner. Det får de selv lov til. Blot sige det er et kæmpe arbejde, der er lagt alle steder for at overholde alle de extra krav, som vi er blevet pålagt hver gang, vi laver noget. Det gælder både løb og træning.
 
Så jeg synes godt, vi kan sige, MNJ kom ret godt igennem 2021.
 
Så vil jeg gerne sige tak til DASU for godt samarbejde i 2021.
 
Tak til vores sponsorer, som støtter MNJ på den ene eller anden måde.
 
Tak til alle dem, som kommer, når der skal laves noget.
 
 
Tak til alle frivillige officials her fra klubben, og endda også fra andre klubber. Alle vi frivillige fortjener et stort klap på skulderen. Uden os - var der ingen løb, hverken her eller der.

Tak til MNJ ´s bestyrelse, udvalg og APS for samarbejdet i 2021 - og tak til alle dem, der yder en stor indsats mellem vores arrangementer.

Tak til pensionisterne, som bruger meget af deres sparsomme fritid her i Nysum.
Uden alt den hjælp, ville klubben ikke være hér, hvor den er i dag.

Hvis jeg har glemt nogen, der også har ydet en indsats/støttet MNJ, så også tusind tak til dem.

Nu håber jeg, at alle møder glade frem til mange hyggelige stunder i resten af 2022.
 
Finn Knudsen
Formand MNJ
 
 

 
 
 
Formandsberetning MNJ Rally-sektion 2021
 
Rally sektionen kom rigtigt godt i gennem 2021 både arrangementsmæssig og økonomisk,
selvom der stadig var en del Corona restriktioner.
 
Vi har afviklet 3 klubløb og træning på følgende datoer, 20. marts Ejner Hessel, Aars
31. august Træning Nysumbanen, 25. september Hobro Varmeværk.  Der har været
fin tilslutning, og der har været mange nye hold og nogle nye hold er blevet medlemmer.
 
Vores DM rally i 2020 blev aflyst og vi var dermed selvskrevet til at lave første afd. DM Rally i 2021. Det blev dog ikke meget genbrug af planlagte fra året før, så endnu et stort planlægnings arbejde i løbsledelsen og rally sektionen, blev lagt for døren, inden vi lørdag
d.  17.april, sendte alle rallybilerne afsted fra Nysum og ud i omegnen. Der var stor tilslutning og mange nye rallybiler i feltet.
 
Vi blev, inde i sæsonen, kontaktet af HMS (Historisk Motor Sport) om vi kunne hjælpe med at arrangere et Hill Climp i vores område lørdag d. 12. juni, da en afd. var slettet pga. Corona. Vi havde lige Lindum Skov og Lindum by i baghånden og med Lindum by fik vi på rekordtid stablet et meget vellykket arrangement og hastighedsprøve på benene.
Og samarbejdet med Hill Climb i Lindum, fortsætter i 2022, lørdag d. 21. maj.
 
MNJ var igen blevet tildelt DM i klubrally efter Herregårdsløbet sidste år blev ramt af nedlukning en uge før.
HEG i Aars stod lørdag d. 30. november, igen med åbne døre til at huse os i deres super flotte lokaler og udendørs arealer, med en af de 6 prøver i baghaven. Der var igen stor tilslutning fra hele DK og mange tilskuere rundt ved klubrally prøverne.
Der blev desværre kun til en DM titel til MNJ hold, efter vi for 2 år siden satte os på ½ delen af DM titlerne.
 
Vi fik forrige år nogle penge fra MNJ Støtteforening og  Svend Nielsen og Herdis Myginds Fonden til bl.a. køb af Cargo trailer og div. afspærringsmaterialer. Men købet af trailer blev udsat her til efteråret pga. Corona, og den har allerede været i brug til flere arrangementer.
 
Vi fik også arbejdet lidt videre på oprydning og indretning af container.
 
Som sæson afslutning fik vi også holdt afslutnings Præmiefest/Julefrokost, som vi har snakket om i flere år.
 
Vi fik dog 5 tællende afdelinger i MNJ klubmesterskab og dermed udnævnt klubmestre i de forskellige klasser – stort tillykke til klubmestrene, samt tillykke til alle der har opnået placeringer i Mesterskaber i 2021.
 
Til slut en tak for godt samarbejde i 2021 til: Alle Officials, Sponsorer, Rally-udvalgsmedlemmerne, de andre MNJ udvalg og bestyrelsen, samt DASU.
 
 
MNJ Rallyudvalg
Form. Kim Naujokat Jensen
 
 
 
Formandsberetning MRC for 2021
 
 
Trods endnu et år med Corona, så er vores klub rimeligt besøgt, der er kommet nye medlemmer til og der er go aktivitet på Anlæget.

Lørdagstræningen til vores årlige løb var i høj solskinsvej så stemningen var i top, det var lidt andet vejr om søndagen hvor løbet skulle afvikles, den stod på regnvejr og setup efter dette, og desværre var det tiltagende så løbet blev sat på pause i 1,5 time (de små biler kan også akvaplane), da banen mange steder var under vand.

Nye tiltag i klubben, der er flere der også køre crawler (terræn gående biler).

Drag racing er også på vej ind i klubben, der kommer flere billeder af de biler op på vores fb side : Black Track RC

1/10 onroad med ens biler og rigtig bil karosserier på er også i gang, så der kommer til at ske en masse i 2022.

Formanden for MRC takker for et godt år 2021 trods udfordringer og begrænsninger
 
Mvh Per Eriksen MRC
 
Banesektionens årsberetning for 2021
 
Corona prægede stadig motorsporten i 2021. Alligevel formåede vi at afvikle fine arrangementer samt give mange mennesker en god oplevelse på Nysumbanen i 2021.

Årets første DM afdeling i Folkerace blev afviklet fint med god opbakning fra deltagerne, som altid. Dagen efter blev der kørt et åbent løb i Crosskart, hvor deltagerne fik noget på opleveren. Det blev afviklet i snevejr, hvilket var til stor fornøjelse for mange, men også gene for nogle. ”Det klistrer jo fast på ruden det skidt”

RallyX var godt besøgt, deltagermæssigt. Ryttergården var fyldt rigtig godt op. Det er rigtig dejligt at se, at de danske kørere i alle klasserne, giver de udenlandske kørere god kamp til stregen. Vi kan bestemt være stolt af vores indsats på alle områder.

Klubmesterskabet var igen en god dag. Desværre ødelagde regnen lidt finalerne, men alle tog det med et smil. Der var igen stor tilslutning til klubfesten.
DM finalen kunne endelig afvikles med publikum, hvilke tog rigtig godt for sig. De støttede vores kiosker så meget, at vi blev udsolgt på næsten alt.
Opbakningen fra kørerne, både som deltagere samt tiltrækning af publikummer, var igen fantastisk. Det er en fornøjelse at se opbakningen til vores bane. Ligesom opbakningen til finalefesten igen var succesfuld.

NEZ finalen i Crosskart var en hyggelig dag. Vi havde naturligvis ønsket os flere deltagere samt publikummer, men det var sidst på sæsonen og flere var blevet mætte, da der var mange løb efter sommerferien.

DM Revanchen blev i år benyttet af flere til at prøve at køre noget andet, end de var vant til. Der blev byttet og lånt køretøjer ud imellem hinanden. Det var en rigtig hyggelig dag. 

Der skal lyde et stort TILLYKKE til vores medlemmer, for de gode præstationer rundt på banerne, samt de flotte placeringer/mesterskaber, det indbragte.
2021 var året, hvor 5. Gear ønskede at sige stop. Det har givet mange gode oplevelser samt omtale til klubben, hvilket naturligvis er dejligt. Interessen for vores event på banen er stadig stigende, og vi fik afviklet mange fine arrangementer. Det er en fornøjelse at se og høre om de store smil, som vores arrangementer indbringer på læberne af deltagerne.

I 2021 fik vi rigtig igangsat opbygningen af den nye joker, hvilken vi glæder os til at få testet i 2022. Der mangler dog stadig en del arbejde, især opsætning af autoværn, inden den er helt klar til test.

I år afsluttede vi sæsonen med et møde for medlemmerne, hvor vi ønskede at høre om deres ønsker om aktiviteter på banen for 2022. Der skal lyde et tusind tak for opbakningen samt ideerne, som vi glæder os over, at I vil være med til at føre ud i livet.

Til sidst med bestemt ikke mindst, skal der lyde et KÆMPE TUSIND TAK til alle vores sponsorer samt hjælpere, som støtter os. I betyder rigtig meget for os. Uden jer var der ingen løb på Nysumbanen. Tusind tak til alle der bidrager.

Tusind tak til alle for jeres opbakning til sektionen.
  
Formandsberetning 2021 Gokart Sektionen 
 
Igen i år har vi haft medvind i gokartsektionen. Først, igen igen kæmpe tak til vores, tirsdag og torsdags arbejdshold, som vel er grunden til at vi kan køre gokart, overhovedet.
 
Vores store frivillige hold, både entreprenørholdet, og holdet som altid er der på træningsdage, og løbsdagene, som gør en kæmpe indsats, er vores styrke.
 
Vi har igen i år, fået øget medlemskab, i sektionen. Det bevirker også at vi har øget indtjening, og der med råd til at investere i mere i vores anlæg:
 
Vi er begyndt at lave Paddock 1.
 
Asfalteret mere af pitområdet, samt mellem containerne.
 
Ny telthal i pit. Som vi har fået sponsoreret af:  Ken fra Assentoft Smede og maskinforretning 
 
JUTLANDER FONDEN har igen været, YDERST gavmild over for os. Vi har fået elektroniske falgposter, samt storskærm til start/mål.
 
DS GRUPPEN. Mads Møller. Har givet os en Start/mål portal, på hele 24 meter, som går over målstregen. Samtidig har Mads givet os skelettet til (som de gjorde ved dommertårnet) træningsleder huset (Brunos hus) som kommer til at ligge ved udkørsel til banen.
 
Grundet vores gode økonomi, har vi været istand til a lave vores baneudvidelse, som har været på tale i flere år ( vi glæder os til sæson start, hold på hat og briller) igen har vi lavet niveau forskel på banen.
 
Dommertårnet, er næsten færdiggjort indvendig.
 
I starten af året, havde vi øget besøg på træningsdagene, både udefra og af medlemmer. Besøgstallet faldt en lille smule, efter sommerferien.
 
Vores mål for 2022, er at finpudse banen, og området, således at den lige kommer en grad længere op. Samt ikke at forglemme, så kommer der slidlag på hele banen i 2022.
 
Med racer hilsen
 
Formanden Gokart Sektionen
 
Jan Wurgler 
                     
 
 

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877