Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Kulde og mørke udfordrede i klubrally come back.

Kulde og mørke udfordrede i klubrally come back.

Kim Naujokat Jensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) har holdt en 12-årig pause fra rallysporten, men fik i november sidste år blod på tanden igen, da nordjyden deltog i motorklubbens traditionsrige klubrally-finale: Herregårdsløbet 2016.

- Klubrally er en effektiv hjælp for chaufføren til udforskning af bilens ”fysiske love”, konstaterer Kim N. Jensen. - Dette kan være en uvurderlig hjælp i en stresset fare-situation, når hjulene mister kontrollen med underlaget. Jeg var gennem flere år co-driver/kortlæser i rally, men ville nu prøve kræfter med ratvridningen. Sammen med min hustru, Maike, stillede vi til start i en Peugeot 107.

- Kim har snakket meget om motorsport/rally gennem årene, supplerer Maike Naujokat Jensen. – Han fik mig derfor lokket med i højresædet til Herregårdsløbet, hvor jeg skulle holde styr på den rigtige og hurtigste rute på prøveområderne. Vi kom hurtigt ind i konkurrencerytmen, selv om jeg nok syntes, at Kim bremsede noget sent inden svingene!

Lidt snevejr havde gjort prøverne fedtet i underlaget, men MNJ-parret styrede sig sikkert hjem til en klassesejr, selv om de sidste 2-3 prøver blev kørt i mørke.

- I 2017 ser vi frem til at køre hele Speed Nord-serien, fortsætter Kim N. Jensen. – Dette mesterskab afvikles mellem motorklubber i Nord-, Vest- og Østjylland. Som optakt til sæsonen deltog vi i et klubrally-kursus således, at Maike kunne få yderligere instruktion i rutebogens udformning. Herudover fik hun selv lejlighed til at køre et par prøver i Peugeot 107’eren.

- Det var en meget skæg oplevelse, konstaterer Maike N. Jensen. – Jeg lærte hurtigt nogle ting omkring at køre sikkert og hurtigt gennem svingene. Jeg regner da også med at få en ”rigtig” kører-debut bag rattet senere hen på foråret.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877