Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Sekundtæt DM-rallypremiere i Himmerland.

Sekundtæt DM-rallypremiere i Himmerland.

Motorsport Nordjylland (MNJ) det længe ventede forår DM-premieren 2021 med et udfordrende Rally Himmerland lørdag d. 17. april – i samarbejde med FTZ. Dette foregik med massivt hensyn til den aktuelle Covid-19 pandemi.

- Et rally foregår i udendørs omgivelser med masser af frisk luft, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. - Rallyfeltet bliver ikke stuvet sammen, idet hvert rallyteam får tildelt et separat område på servicepladsen. Det svarer til en gåtur på parkeringspladsen ved et indkøbscenter. Samtidig blæste der en kraftig vind fra vest, som hurtigt luften i pitområdet, og ellers svarer kørslenr hastighedsprøverne til enhver biltur, som der foretages millioner af hver eneste dag.

- Rally Himmerland 2021 bliver et brag af en DM-premiere med et startfelt på 76 rallybiler – heriblandt hele 12 skrapsackere i 1,6 liters turbomotorer med firehjulstræk, konkluderede den rutinerede rallykører Michael Sørensen inden motorløbet. – Vi turde næsten ikke vrikke med ørerne, for der køres 99,5 procent op grænsen af de fysiske realiteter for at komme på sejrspodiet i generalklassementet.

- Rallysporten er for længst gået ind i den elektroniske tidsalder, supplerer viceløbsleder Henrik Ladefoged Jensen. - Derfor foretages tidsberegningen på hver hastighedsprøve i tusindedele af et sekund. Vi kommer alligevel ud for, at generalklassementet afgøres inden for samme sekund. Efter 80-100 km. intens fight i absolut højfart svarer dette til omkring 30 meters forskel på målstregen, svarebde til kvalificeret langspyt i medvind.

- Vi fandt det succesgivende konkurrencetempo i Rally Himmerland, fortsætter Michael Sørensen. – Midtvejs i rallyet fik vi tag i andenpladsen generelt med vores Skoda Fabia Rally2. På dette tidspunkt havde Kristian Poulsen og Ole R. Frederiksen etableret et afgørende forspring på lidt over 10 sekunders forspringm som ikke kunne indhentes til generalsejren.

- De firedobbelte Christian K. Jensen og Freddy Pedersen fik et fornemt come back i en spritny Citroën C3 Rally2, fortsætter Bjarne Sørensen. – Lakken på rallybilen var knapt blevet tørt, men rallyparret blev alligevel nr. 3 generelt.

Flere MNJ’er har førhen scoret fornemme frontresultater i danske DM-rallies. På nuværende tidspunkt er et ny rallypar på vej frem i generalklassementet.

Christian André Lykke Falck Christensen havde til Rally Himmerland etableret et fast samarbejde med den regerende danske mester i sin rallyklasse: Julie Matthiesen: - Det var første gang, at vi kørte et fuldt rally sammen, og det gik yderst fornuftigt. Vi etablerede hurtigt et pænt forspring som holdt til slut-målstregen, og vi scorede min første DM-klassesejr i vores Peugeot Rally.

Julies Mathiesen tidligere rallymakker – nordjyden Mikkel Njor – stillede til start i en spændende Opel Corsa Rally4 sommen med co-driveren Karsten Isaksen.

-Teknikken i Opel Corsa’en yderst spændende, forklarer Mikkel Njor. – En trecylindret tunet motor på 1,3 liters med turbo. Rallybilen anvender desuden sekvantiel gearkasse, hvorfor man ikke behøver at anvende koblingen for at skifte gear. Men en meget potent og udfordrende rallybil hjemkørte vi en sikker klassesejr samt en 14. plads generelt.

Løbsledelsen i Rally Himmerland 2021 overvandt mange forhindringer. Det store deltagerfelt sendte derfor venlige tanker til sekskløveret: Bjarne Sørensen, Henrik Ladefoged Jensen, Preben Stensballe, Kim Naujokat Jensen, Kristian Wulff Nielsen og Martin H. Sall. 

 

RALLY HIMMERLAND 2021

                                                                    Åge Keseler Kirketerp
- MNJ'eren: Christian André Lykke Falch Christensen scorede en flot klassesejr sammen med Julie Mathiesen
- Kristian Poulsen og Ole R. Frederiksen jumpede højt og langt på vej til generalsejren i Rally Himmerland 2021
- Michael Sørensen og Erik Kristensen hang på med det sorte af neglene til en andenplads i generalklassementet.
- Et fornemt come back som treer for Christian K. Jensen og Freddy Petersen i Citroën C3 Rally2.
- Mikkel Njor og Karsten Isaksen scorede en flot debut med deres Opel Corsa Rally2.

- Sekskløveret i løbsledelsen overvandt masser af udfordringer inden Rally Himmerland blev en realitet i samarbejde med FTZ: Martin H. Sall, Kim Naujokut Jensen, løbsleder Bjarne Sørensen, Kristian Wulff Nielsen, Hanrik Ladefoged Jensen og Preben Stensballe.

Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877