Motorsport Nordjylland

Bestil licens
Bliv medlem
Facebook MNJ
Facebook Gokart

Traditionsrigt løb tilbage med mesterskabsfinaler.

Motorsport Nordjylland (MNJ) blænder lørdag d. 30. oktober op for Yokohama Herregårdsløbet, som er finale for Jysk/fynsk mesterskab (JFM) i klubrally. Klubrally er indgangsvinklen til senere at få licens til at køre hastighedsprøverne i rally.

- Yokohama Herregårdsløbet har været afviklet uafbrudt i over 50 år, oplyser løbsleder Preben Stensballe. - MNJ sætter derfor meget man power ind på, at traditionskæden ikke knækker. Vi har joket lidt med, at kun en kraftig efterårs-storm eller et heftigt snekaos kunne sætte kæppe i bilhjulene, men så blev det derimod en pandemi i 2020!

Niels Bjerre (Næsborg) er sammen med hustruen Inger allerede kåret som jysk/fynsk mestre i rallykategorien over 1.600 ccm. med klassede dæk: - Vi har indbygget sikkerheds-udstyr til at køre rally, men vi hygger os gevaldigt med at konkurrere på lavere niveau. Der er samtidig slået en konkurrence-streg mellem rallybiler op til 1,6 liter og dem derover. Omkring halvdelen af startfeltet totalt kører med dem samme dækcompound, hvilket øger jævnbyrdigheden. I Yokohama Herregårdsløbet får vi desuden mulighed for at dyste mod vore klassede kollegaer fra øst for Storebælt om DM-titlen 2021.

- I rookie-klassen har MNJ'erne, søn og far Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen (Gistrup) gjort sig flot bemærket, fortsætter Preben Stensballe. - Med en sejr på hjemmebane kan de blive jysk/fynske mestre i deres Peugeot 106 Rallye. Rookier er desuden vores polske kørerduo, Antoni Knoll og Marta Murkowska (Aalborg), i Peugeot 206 Gti.

De regerende danske mestre i non-rallybiler på klassede dæk: Kim og Maike Naujokat Jensen (Aars) har i 2021 holdt en konkurrence-pause. MNJ'erne deltager dog i DM-finalen på hjemmebane i en Seat Ibiza FR turbo, og kan genvinde guldtitlen.

- Vi ser frem til en spændende JFM-slutspurt for vores MNJ-klubkammerater, forklarer vice-løbsleder Henrik Ladefoged. - Kennet Larsen og Michael Thomsen (Skivum) skal forsvare deres foreløbige sølvmedaljer med deres Volvo 850.

- JFM-arrangementet er desuden støttet af Nordjysk Autoophug og har rallycentrum hos Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (tidligere Erhvervsskolerne) i Aars, afslutter Preben Stensballe. - Yokohama Herregårdsløbet 2021 byder på 6 industri-prøvearealer i det nordlige Aars, og publikum kan søge informationer i rallycentrum eller på: www.facebook.com/mnjrally. Den nord- og midtjyske turnering Speed Nord finder også sine mestre 2021 i Aars. 

 

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp,

- Der er gjort plads til lidt flere pokaler hjemme hos Niels og Inger Bjerre.
- Niclas Achard Henriksen og Nicolai Nygaard Pedersen har gode chancer for JFM-guld.
- Antoni Knoll og Marta Murkowska har fundet sig godt til rette med deres nye motorsports-venner.
- Volvo 850-parret, Kennet Larsen og Michael Thomsen, ser frem til JFM-slutspurten i Yokohama Herregårdsløbet.
- Kim og Maike Naujokat Jensen skal køre Yokohama Herregårdsløbet i en "ny" konkurrencebil.
Motorsport Nordjylland | Nysumgaardvej 8 | 9610 Nørager | CVR nummer 28525877